Poliser och andra utryckningsfordon

Det hela börjar med att jag är lite små hungrig och går till köket för att hämta ett äpple. När jag kommer in i köket ser jag blinkande blåljus utanför. 

En bil står stoppad och polisen står och pratar med mannen som gestikulerar vilt omkring sig. Efter att jag stått och kollat i vad jag skulle gissa var 15 minuter visiterade dom mannen och han fick sätta sig i polisbilen. Poliserna däremot stod utanför polisbilen i sina kortärmade polisskjortor och bara väntade. Detta gjorde dom i ca en timme innan det dök upp en ny bil. 
Detta var en civilpolis med en schäfer. Polisen satte lina på hunden och sökte mest bilen men även lite runt om på plasten, max 20 meter bort från bilen. Efter detta fick hunden hoppa in i civilbilen igen och två poliser började hoppa in i den stoppade bilen. Jag skulle gissa på att dom sökte bilen själva i 10 minuter innan polisen körde bilen till parkeringen nere vid fabriken bara ca 5-10 meter bort på samma sida vägen som de stod. 
Sedan åkte poliserna iväg och mannen fick följa med i bilen.


Jag är en otroligt nyfiken person så jag stod och kollade från att jag såg att polisen var här tills att dom åkte. Detta tog ca 1.5 timme. 
Under denna tiden har det åkt, gått och cyklat förbi mer människor än vad det känns som att det gör på en vecka. Jag bor alltså i en väldigt liten by där det inte händer speciellt ofta att polisen syns till.

I storstäder far alla möjliga utryckningsfordon förbi mest hela tiden och jag har fått känslan av att man är så van vid det att ingen bryr sig. Men här är det det som om det vore julafton, för äntligen händer det något som man kommer kunna prata om. 
Jag själv är som sagt otroligt nyfiken och vill gärna veta vad som händer. Varför är dom här? Är det någon från byn som blivit stoppad? Vad har personen gjort för ett sådant pådrag? Många frågor men oftast ger det inga svar av att stå i fönstret och tyst kolla på förloppet. 

Min gissning är att det handlar om droger eftersom att dom väntade in en hund som sökte bilen. Hade dom börjat söka av området hade jag gissat på att det var någon som smitit efter att de blev stoppade. Men inget av detta kommer jag att få bekräftat om det inte skrivs om i lokala tidningen.
 
Tycker hur som helst att det är riktigt coolt hur vi människor är så nyfikna. I de flesta verkar det sitta i ryggraden att men verkligen måste ut och kolla vad som händer, ta en sväng förbi. Om det kan vara farligt eller inte det struntar man fullkomligt i.
 
Här kommer några bilder från händelsen som jag lyckades ta genom ett av våra otroligt skitiga fönster
 
 
 
 
 

Lite om mig

Namn: Emelie Kindbladh

Ålder: 23.
Familj: Sambo
Bor: Småland
Gör: Resurspersonal i skolan och Webbredaktör student, båda på heltid.
Intressen: Fotografering, natur, teknik och kreativt skapande.

 

Under gymnasietiden läste jag el-datorteknik som första och enda tjej på skolan jag gick (efter att jag tog studenten har det gått ett par tjejer till på programmet).
Efter studenten bytte jag inriktning och började läsa till lärare på högskolan, 1,5 år gick jag där innan jag tröttnade på att inget fungerade som det skulle.
Därefter fick jag prova på hur det var att vara arbetslös i 3 månader innan jag fick mitt första jobb på en förskola. Sedan dess har jag jobbat på inom skolan i snart 3 år. Jag har varit på förskolan, på fritids, i skolköket och nu som resurspersonal åt en elev i lågstadiet.
Under våren i år kände jag att det var dags att göra något med livet. Eftersom jag inte kan få fast anställning i skolan utan färdig lärarutbildning så kände jag att nu är det dags att skaffa en utbildning.
Ännu en gång byter jag inriktning och läser nu till webbredaktör, jag går alltså tillbaka till datorerna igen. Samtidigt kommer jag att fortsätta att jobba inom skolan.

På den lilla fritid jag kan skrapa ihop är jag styrelsemedlem i både en skytteförening och ett simsällskap. Min egen träning i dessa sporter får ligga på hyllan ett tag då det inte finns tid till detta med både jobb och studier.
Det går även en del tid till att fixa i huset som jag och sambon köpte för lite mer än ett år sedan. Fotografering är också något som jag tycker är otroligt kul men som det tyvärr inte läggs så mycket tid på längre. Hoppas verkligen att det blir mer snart igen.